Over Do Collection

In 2007 alweer heb ik, Rolisa Sweegers, het sieraadlabel Do Collection opgericht.  

Alle sieraden die u op deze site ziet, zijn door mij ontworpen en met de hand gemaakt.

Mijn ontwerpen kennen veel verschillende inspiratiebronnen. Mijn ontwerpen ontstaan heel conceptueel, waardoor de verschillende sieraadlijnen in de collectie heel divers zijn. Abstracte en vereenvoudigde ontwerpen gaan hand in hand met organisch bewerkte juwelen met prachtige edelstenen. Al deze sieraden worden door mij ontworpen, en alles wordt door mijzelf met de hand gemaakt. Dit gebeurt allemaal in mijn atelier in Eindhoven. Sinds oktober 2021 is dit atelier verhuisd naar een grotere locatie, op een andere creatieve hotspot in Eindhoven, namelijk Sectie C. 

Naast mijn eigen collectie kunt u in mijn atelier zeker ook terecht voor een opdracht op maat. Bijvoorbeeld voor het omsmelten van oud goud, om hier een prachtig nieuw sieraad van te laten maken. Natuurlijk bent u ook welkom om uw trouwringen helemaal naar jullie eigen smaak samen te ontwerpen, waarna ik ze voor jullie maak. 

Daarnaast is het in mijn uitgebreide atelier zelfs mogelijk een sieraad zelf te komen smeden! Sinds april 2015 geef ik namelijk ook workshops en cursussen in mijn mooie atelier in het centrum van Eindhoven. Lijkt het u leuk een workshop of cursus edelsmeden te volgen? Voor meer informatie hierover klikt u op de workshop button links.

U bent van harte welkom om op afspraak een keertje langs komen en te kijken wat ik voor u kan betekenen. 

Kijk gerust even rond op de site, en wie weet tot ziens!

Groetjes Rolisa

 

Wat achtergrondonfirmatie over mij & mijn bedrijf:

 Vanaf 2000 ben ik werkzaam als goudsmid. Na het afronden van mijn opleiding als goudsmid aan de vakschool in Schoonhoven, heb ik mijn opleiding uitgebreid met een extra jaar zilversmeden, het grotere smeedwerk. Om de fijne kneepjes van het vak goed te leren beheersen ben ik om te beginnen een aantal jaar in loondienst gegaan bij een edelsmederij in Roermond. 

 In 2007 heb ik naast deze baan mijn eigen goudsmid atelier opgericht. De bedrijfsnaam Do Collection lag voor de hand, Do is al jaren mijn bijnaam. Het is letterlijk de verzamelnaam van de totale collectie sieraden ontworpen door mij.

  Do Collection is sinds 2007 gestaag blijven groeien. In 2010 heb ik de knoop doorgehakt en heb mij volledig op mijn eigen collectie toegelegd. Begonnen thuis op zolder, werd het in 2013 tijd voor een wat groter atelier buitenshuis. Ik vond een heerlijke plek bij het broeinest van Eindhoven, TAC. Ook daar uit mijn jasje gegroeid, is het atelier verhuisd naar Sectie C.

In 2015 is het bedrijf echt tot bloei gekomen en heb ik mijn atelier uitgebreid met een leercentrum. Ik ben hier naast het maken van mijn eigen sieraadcollectie ook workshops en cursussen, gaan geven. Sinds 2018 geef ik zelfs gediplomeerde vaklessen vanuit mijn eigen atelier, in samenwerking met het Ambachtshuis Brabant. Het is heerlijk om omringd te blijven met enthousiastelingen die dit prachtige ambacht ook willen leren en mijn eigen kennis te blijven delen. Omdat ik ook weer niet alleen maar les wilde geven, maar vooral ook zelf sieraden wilde blijven creëren, is het team leraressen voor de vaklessen bij Do Collection uitgebreid met nog 2 enthousiaste dames, en treft u Aniek regelmatig wanneer u deelneemt aan een workshop of cursus.

In 2021 werd het tijd niet alleen kennis uit te delen, maar mezelf ook verder te ontwikkelen, en ben ik de opleiding juweelmontage gaan volgen bij de Tol & Breet Academie in Den Bosch, en heb de cursus pavé zetten gevolgd bij Ben Bentvelzen.

 

De site is op dit  moment nog in ontwikkeling. Excuses voor het ongemak!