Over Do Collection

Do Collection is in 2007 opgericht door mij, Rolisa Sweegers. 

 Vanaf 2000 ben ik werkzaam als goudsmid. Na het afronden van mijn opleiding als goudsmid aan de vakschool in Schoonhoven, heb ik mijn opleiding uitgebreid met een extra jaar zilversmeden, het grotere smeedwerk. Om de fijne kneepjes van het vak goed te leren beheersen ben ik om te beginnen een aantal jaar in loondienst gegaan bij een edelsmederij in Roermond. 

 In 2007 heb ik naast deze baan mijn eigen goudsmid atelier opgericht. De bedrijfsnaam Do Collection lag voor de hand, Do is al jaren mijn bijnaam. Het is letterlijk de verzamelnaam van de totale collectie sieraden ontworpen door mij.

 Mijn ontwerpen kennen veel verschillende inspiratiebronnen. Complete sieraadlijnen ontstaan heel conceptueel, waardoor de collectie heel divers is. Abstracte en vereenvoudigde ontwerpen gaan hand in hand met organisch bewerkte juwelen met prachtige edelstenen. Al deze sieraden worden door mij ontworpen, en alles wordt door mijzelf met de hand gemaakt. Dit gebeurt allemaal in mijn atelier in Eindhoven, in het Temporary Art Centre (ofwel het TAC). 

 Do Collection is sinds 2007 gestaag blijven groeien. In 2010 heb ik de knoop doorgehakt en heb mij volledig op mijn eigen collectie toegelegd. Begonnen thuis op zolder, werd het in 2013 tijd voor een wat groter atelier buitenshuis. Ik vond een heerlijke plek bij het broeinest van Eindhoven, TAC. Sinds begin 2019 is het atelier binnen het TAC verhuisd naar Vonderweg 1, waardoor de goudsmederij nu ook bereikbaar is via de hoofdingang van het gebouw. Hierdoor kunt u mij aan het werk zien wanneer u het TAC bezoekt, en kunt u nu ook zonder afspraak (let wel altijd even even op de openingstijden) de sieraden komen bekijken, passen en kopen in mijn atelierwinkel. 

 Ook kunt u in mijn atelier terecht voor een opdracht op maat. Bijvoorbeeld voor het omsmelten van oud goud, om hier een prachtig nieuw sieraad van te laten maken. Natuurlijk bent u ook welkom om uw trouwringen helemaal naar jullie eigen smaak samen te ontwerpen, waarna ik ze voor jullie maak. Daarnaast is het in mijn uitgebreide atelier zelfs mogelijk deze in een workshop zelf te komen smeden!

 Sinds april 2015 geef ik namelijk ook workshops en cursussen in mijn mooie atelier in het centrum van Eindhoven. Lijkt het u leuk een workshop of cursus edelsmeden te volgen? Voor meer informatie hierover klikt u op de workshop button links.

 U bent van harte welkom om een keertje langs komen om te kijken wat ik voor u kan betekenen. 

 Kijk gerust even rond op de site, en wie weet tot ziens!

 Groetjes Rolisa

 

De site is op dit  moment nog in ontwikkeling. Excuses voor het ongemak!